Hartelijk dank aan alle kandidaat-vrijwilligers

Gepubliceerd op donderdag 25 feb 2021 om 13:14
 
Beste vrijwilliger
 
Eerst en vooral: dankjewel dat jij je als vrijwilliger hebt opgegeven voor het vaccinatiecentrum te Zaventem. Maar ook, dankjewel voor je geduld! De opstart van het vaccinatiecentrum verloopt stapsgewijs. Momenteel is een planning in opmaak om alle helpende handen in te schakelen. De planning is grotendeels afhankelijk van de levering van de vaccins. Gedurende de openingsweek, gepland vanaf  22 februari, gaat het over maximum 1 à 2 shiften voor in totaal 100 à 200 vaccinaties. Van zodra we meer concrete informatie hebben over de hoeveelheden vaccins in de toekomst, zullen we de capaciteit van het vaccinatiecentrum verhogen. Vanaf dan zullen we waarschijnlijk meer beroep op jou kunnen doen.
 
Als bestuur vinden we het belangrijk dat je als vrijwilliger in een veilige omgeving met goede omkadering tewerkgesteld wordt. Daarom zullen we in eerste instantie het vaccinatiecentrum bemannen met personeelsleden van de verschillende lokale besturen. Eens dat alles vlot verloopt en er meer vaccins ter beschikking zijn, doen we heel graag beroep op jouw hulp. We vragen dus nog iets meer geduld.
 
Voor de opmaak van de planning van beide vaccinatiecentra werken we met de planningsmodule Book’U. Je zal van dit systeem binnenkort een e-mail ontvangen ter bevestiging van je registratie. Via Book’U zal de planner van het vaccinatiecentrum je, op basis van je aangegeven voorkeuren, shiften voorstellen om te komen helpen. Het is dan aan jou om aan de planner te laten weten of de voorgestelde tijdstippen passen voor jou. Nadien maakt de planner zijn definitieve planning en geeft jou daar uiteraard, via Book’u, terugkoppeling over. Alvorens de opstart van je 1e shift zal je van ons een informatienota krijgen met meer informatie over dit vrijwilligerswerk, de bijhorende vergoeding, de geheimhoudingsplicht, de verzekeringen,…
 
We hebben er alvast alle vertrouwen in dat het vaccinatiecentrum dankzij jouw hulp de komende maanden vlot zal kunnen functioneren.
 
Alvast hartelijk dank voor je engagement!
 
Tot binnenkort! 

 

Vanwege

Voorzitter Eerstelijnszone Druivenstreek - Dr. Dirk Devroey

Burgemeesters - Inge Lenseclaes, Tim Vandenput, Marc Charlier